Brandweerlui oefenen rampscenario in Bobbejaanland

  Alle brandweerkorpsen van zone Taxandria rukten afgelopen weekend uit voor een brand- en rookalarm in Bobbejaanland in Lichtaart. Gewonden vielen er niet, want het ging slechts om een oefening.

  Als het ooit brandt in Bobbejaanland, dan zal de brandweer voorbereid zijn. Om de interventie eens te oefenen, namen alle brandweerkorpsen uit de buurt deel aan een brandoefening in het pretpark.

  Het korps uit Baarle-Hertog arriveerde zaterdagmorgen als eerste op de personeelsparking van Bobbejaanland. Het scenario: bij onderhoudswerkzaamheden hadden arbeiders in de Bobbejaanland-attractie ‘Indiana River’ kortsluiting en een kleine brand met sterke rookontwikkeling veroorzaakt.

  Ook de korpsen uit Merksplas, Arendonk en Ravels waren ter plekke, en ook de Rode Kruisafdeling van Kasterlee verleende assistentie. De slachtofferrol werd met overtuiging vertolkt door vrijwilligers van plaatselijke verenigingen.

  Snel en efficiënt

  Twee officieren leidden de evacuatie-oefening van de ingesloten slachtoffers, waarbij ze zich door een sterk ontwikkeld rookgordijn een weg moesten banen.

  ‘Het belangrijkste bij deze oefening was een goede beeldvorming van het probleem en een snelle en efficiënte communicatie tussen de bevelvoerende officieren’, zegt de Kastelse brandweercommandant Luc Faes die de rampoefening coördineerde. ‘Wij hebben met ons eigen korps de oefening eerder al gemaakt, zodat wij uitstekend geplaatst waren om de tussenkomst van onze collega’s te evalueren. En ik mag zeggen dat ze het uitstekend hebben gedaan.’

  Bron:Nieuwsblad

  Kalender

  ma di wo do vr za zo
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31

  Evenementen

  Geen komend evenement!

  Flashnieuws

  Vijfde nocturne toegevoegd! Wegens overdonderend groot succes!

   

  Lees meer...
  Vragen aan de Crew - Bobfans

  Laat het ons weten...

  Lees meer...
  Bobfans aan de startlijn... Nog even geduld.

  Het team van Bobfans werkt hard aan de wederopbouw van hun site.

  Login Form

  Ook fan van Bobbejaanland? Word dan vandaag Bobfan en blijf op de hoogte

  Registreer
  © 2018 Bobfans

  Free Joomla! template by L.THEME